Доставка

Условия за доставка

1.След направена поръчка до 24 часа ще се свържем с Вас, за да я потвърдим, да уточним детайлите по нея, срокове за изпълнение, условия на плащане и доставка. Връзката с клиента се прави само в работно време. При поръчки направени през почивни дни и официални празници ще се свържем с Вас в първия работен ден.

2. Заявената стока може да се получи в офиса на фирмата при предварително плащане по банков път или се доставят за сметка на купувача с куриерска фирма Спиди или Еконт по тарифата на куриера.

Клиентът има задълженията да посочи точен адрес, телефон и електронна поща, на който е възможно да се установи връзка и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

Посочването на неверни данни за контакти и адрес прави поръчката невалидна и тя не обвързва „Електрон-Пловдив ООД” със задължението за изпълнение на доставката. 

3. Заявката се доставя от 2 до 8 работни дни в зависимост от продуктите.

При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти. 

4. Поръчаната стока се заплаща чрез наложен платеж при получаването или предварително по банков път.

5. Стойността на доставката зависи от обема и теглото на пратката.

6. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно нейния вид и ползвания транспорт за доставка. В случай на констатирани липси, дефекти на стоката, несъответствие с обявените при поръчката параметри, потребителят има право на рекламация, според закона за защита на потребителите и правилата за търговия. Рекламацията се предявява само в момента на доставката като се съставя констативен протокол. При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за възстановяване на заплатената сума или заменяне на стоката с нова.

7. Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката. 

8. Ако клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, поръчката се счита за отпаднала и „Електрон-Пловдив ООД” се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка. 

9. В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка разходите по доставката. Разходите се заплащат при получаване на стоката, едновременно с цената на стоката. 

10. В случаите на доставка с “Наложен платеж” заплащането на дължимата цена на стоката става при получаване на стоката от клиента, поръчал стоката или от трето лице от негово име, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока. 

В случай, че трето лице се ангажира с приемането и потвърждаването на получаването на поръчаната стока от името на първоначалния клиент, направил поръчката, последният няма право да върне стоката или да прави възражения относно доставката, освен ако не е юридически упълномощен да представлява лицето.